obrus, w umowie z wypożyczalni jest taki punkt, że jak zrobisz wykroczenie i Cię nakryją (foto na przykład) to wypożyczalnia wskaże sprawcę i płacić trzeba. potwierdzone podpisem na umowie z tego co pamiętam jak wypożyczałem auta.
[O2] Tour 2011 MFA - wyświetlanie napięcia akumulatora
Zwiń
X
-
[O2] Tour 2011 MFA - wyświetlanie napięcia akumulatora
Miałem możliwość oglądnięcia swojego samochodu u dilera tuż po dostawie. Zaciekawił mnie napis na wyświetlaczu MFA na samym dole, w miejscu, gdzie normalnie wyświetla się całkowity przebieg pojazdu. Ten tekst to "TRA 12.6V". Domyślam się, że to był tryb transportowy i wskazanie napięcia 12,6 V na akumulatorze. Po odebraniu samochodu próbowałem wejść w ten tryb, ale mi się nie udało.
Czy ktoś wie, jak to zrobić? Do niczego mi to nie jest potrzebne, ale chciałbym zaspokoić swoją ciekawość.Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez Enriquezten tryb można włączyć do 100km przebiegu
kropeck pisze:
"Tryb transportowy to jest taki tryb, w którym większość elektroniki i funkcjonalności jest wyłączona, żeby właśnie podczas transportu auta do salonu bądź właśnie gdy auto stoi w salonie na wystawie, oszczędzać akumulator."
A propos oszczędności akumulatora - trochę zastanawia fakt, że moje auto w trybie transportowym miało aktywny fabryczny autoalarm i centralny zamek. Przecież właśnie te układy pobierają najwięcej prądu podczas postoju auta.Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz